Habari ya mchana

Hyvää iltapäivää.
Ensimmäinen viikko takana töissä. Maanantaina aloitimme poikien  kanssa keskustelulla mitä he haluaisivat opiskella. Toiveita olivat matematiikka, englanti ja ilmeisesti jonkinlainen terveystieto. Matematiikasta kyselin mistä haluaisivat aloittaa ja jakolasku olisi seuraavana ohjelmassa.
Seuraavaksi jaoin pojille kyniä, väriliituja, hammasharjat ja - tahnat. Lisäksi näytin heille mukanani tuoman Seinäjoki kuvakirjan ja kerroin vähän kotikaupukistani.
Päätimme aloittaa matematiikan tunnilla. Tein taululle muutamia yksinkertaisia jakolaskua ja pyysin poikia laskemaan ne. Kaksi pojista selviytyi niistä kohtuullisesti ja kahdelle oli vaikeampaa. Jatkoimme yksinkertaisten laskujen tekemisellä ja Samin kanssa yrtimme auttaa kahta vähemmän opiskellutta poikaa. Seuraavaksi päiväksi päätin palata yhteen-ja vähennyslaskujen pariin. Koko viikon kertasimme niitä ja myös kertolaskuja. Perjantaina palasimme jakolaskujen pariin ja ne sujuivatkin jo hieman paremmin.
Tunnin jälkeen annoin pojille mukanani tuoman jenkkifutiksen ja lähdime pihalle pelaamaan. Opetin heille kiinniottamista ja heittämistä, sekä pelasimme pienen pelin. Jatkoimme viikolla jenkkifutistreenejä sekä koripallon pelaamista. Pojat tuntuivat tykkäävän uudesta harrastuksesta ja näytinkin heille puhelimesta muutamia videopätkiä. Shakkiakin piti aina välillä pelata, tilanne 3-1 poikien hyväksi, pitää treenata lisää.
Iltapäivällä aloitimme englannintunnin. Sain hyvää opetusmateriaalia meidän Swahilin tunneilta ja aloitimme käymään sanoja läpi. Kolme ekaa päivää opettelimme sanoja ja yksinkertaisia sanontoja. Neljäntenä opettelimme tekemään yksinkertaisia lauseita, kysymyksiä ja vastauksia. Perjantain tunnin käytimme kokonaan lukemiseen ja keskustelemiseen englanniksi. Viikolla tuli uusi työssäoppia ja hän tulee minun kanssani jatkossa työskentelemän vankilassa, mikä helpottaa englannin opetusta.
Perjantaina lähdime yhdessä syömää ja viettämään samaan aikaan tulleitten opettajien viimeistä iltaa.


Sunnuntaina lähdime porukalla päiväretkelle Materuninvesiputoukselle ja kahvi plantaasille.  Ensimmäisenä tutustuimme kahvin valmistukseen ja joimme itse paahtamamme ja jauhamamme kahvit. Tämän jälkeen kävelimme n. 45min Kilimanjaron rinteillä kohti putousta. Olimme n. 1600m korkeudella ja näkymät olivat huikasevia. Perille päästyämme söimme piknik lounaan ja tämän jälkeen osa oskaltautui uimaan putoukselle. Kävely reissun jälkeen tämä oli hieno ja virkistävä kokemus. Putouksen reunaosalla sai miellyttävän niska-hartiahieronnan, mutta kun yritin mennä hieman keskemmälle niin veden paine oli valtava ja oli tultava takaisin reunemmalle. Näkymät putouksen alta ylöspäin olivat huikaisevat ja toivoinkin, että minulla olisi ollut vedenpitäväkamera mukanani.
Ensiviikkoon usiku mwema/hyvää yötä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden unelman täyttymys

10 viikkoa hujahti hetkessä

Tervehdys pitkästä aikaa.