Uusia tuulia

Joululoman jälkeen työpäivät ovat jatkuneet samaa rataa vuorotellen matematiikka, englantia, ulkoilua ja erilaisia pelejä. Peleihin vaihtelua toi, kun pojat opettivat meille uuden korttipelin "Last card", joka on kuulemma tosi suositti Tanzaniassa, sitä ollaankin pelattu ahkerasti.


Viime viikon perjantaina työkaverini piti kokeet englannista ja minä matematiikasta, asioista joita oltiin opiskeltu. Matikan koe meni hyvin kaikki sai yli puolet oikein ja pari poikaa 9/10.
Viime maanantaina oli taas kokoonpano muutoksia, aamulla oli uusi poika luokassa. Hän on 15 vuotias ja ei ole käynyt koulua, osaisi kuulemma numerot 1-100 ja vähän yhteenlaskua, ei lukea eikä englantia. Niinpä paluu alkuun jälleen ja hänen kanssaan opettelemaan yksinkertaisia yhteen- ja vähennyslaskuja, nopeasti hän pääsikin jyvälle. Samin kanssa vuorotellen kerkesimme hyvin auttamaan hänet alkuun matematiikan saloihin.
Tiistaina saimme vahvistusta työntekijöihin, kun saapui uusi vapaaehtoinen englannista. Hän on metsänvartija/opas Sherewodin metsässä. Mietimme yhdessä tehtäväjakoa uusiksi ja kuinka ollakaan hänelle lankesi päävastuu englannin tunneista, koska nyt pojista kaksi ei osaa lukea niin toinen työkaverini pitää heille erikseen lukuharjoituksia ja minä keskityn edelleen matematiikkaan ja ulkoiluun. Sen verran olen tehnyt kuitenkin jo muutosta pois lähtöäni ajatellen, että Sam saa ottaa lisävastuuta matematiikasta ja jos kestää pitenpääkin uuden vapaaehtoisen tuleminen, niin hän hoitaa tunnit (todellisuudessa Sam on loistava opettaja ja erittäin viisas, toivottavasti hän saa rahoituksen kuntoon ja pääsee jatkamaan opiskelujaan koneinsinööriksi.)


Viikko kului hienosti ja uusi työkaveri toi uuden ja ehkä käytännönläheisemmän näkökulman englannin opiskeluun ja painotti paljon puhumista ja toinen työkaverini pääsi näin keskittymään kahden pojan lukuharjoituksiin. Lisäksi hän opetti uuden noppapelin meille jossa joutuu käyttämään paljon yhteenlaskua, pojat olivat innoissaan uudesta pelistä ja laskivat innokkaasti tuloksia, jos jollain oli vaikeuksia niin muut auttoivat hienosti. Pelasimme myös pitkästä aikaa sählyä, peli oli aika hyvää ja välillä vähän kovaakin, mutta hyvin siitä pojat selvisivät, mutta minä en niinkään, kun pää on 18 ja kroppa 60 niin peli 30 astee lämpötilassa ja Afrikan aurinko alla ei ole paras yhdistelmä, onneksi meillä oli vaihtomies.


Viikonloppuna kävimme pienellä porukalla Hot springs nimisessä paikassa uimassa. Siellä on lähdepohjainen lampi/joki, jossa kristallinkirkasta ja lämmintä vettä. Paikka on suosittu myös paikallisten keskuudessa. Siellä sai myös Spa hoidon jaloille, kun pysähdyt seisoskelemaan paikalle niin pikkukalaa parvi hyökkäsi syömään jalkojasi.







Kaksi viikkoa jäljellä, enne kotiinpaluuta. Aika on kyllä mennyt nopeasti ja monenlaista tullut nähtyä ja koettua. Ensiviikolla pitäisi tehdä loppuarviointi työskentelystäni täällä, vankilan johtajan kanssa ja sitten ruveta miettimään kotiolähtöä, mutta yksi viikonloppu olisi vielä aikaa tutustua johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen, katsotaan.
Seuraavaksi julkaisen jutun kun olen päässyt kotio, niin voi vähän summailla reissun antia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

10 viikkoa hujahti hetkessä

Tervehdys pitkästä aikaa.

Perillä Moshissa